Bax de 500m de chinga pentru ancorare folie.
Latimea de doar 20mm nu umbreste cultura din solar iar tratamentul UV si culoarea alba face ca aceasta chinga sa fie cea mai buna solutie de ancorare a folie pe solar.
Chinga este tesuta din polipropilena si vascoza Rezista la forte de 160 Nm/s echivalentul fortei unei rafale de vand de 140km/h, vanturi care bat destul de rar in Romania.
Pentru efecte maxime se recomanda ancorarea foliei de la un picior la altul al arcadei, astfel incat sa cuprinda toata folia dintr-o paretea in alta a solarului . Prinderea chingii se face fie de un tarus filetat bagat in pamant la cel putin 0cm in pamant sau de piciorul solarului la distanta cat mai mica fata de linia solului.
Culoarea alba reflecta lumina solara astfel incat durata de viata a produslui este de cca 7 ani.
Contine tratament UV pentru 5 ani.
Fibrele sintetice care intra in compozitia chingii sunt NAILON si RILSAN, 2 din cele mai rezistente fibre sintetice care sunt si moi in acelasi timp ca sa nu frece folia, iar durata de viata a celei din urma sa fie cat mai mare. Fibrele au unele proprietati superioare celor naturale printre care: rezistenta mecanica foarte buna, rezistenta chimica excelenta, rezistenta la molii si la putrezire. Fibrelor sintetice li se pot conferi proprietati pe care nu le au cele naturale: neinflamabilitate, rezistenta la temperaturi mari etc. Alte proprietati care trebuie mentionate sunt : absorbtie de umiditate scazuta - nu ingreleaza structura si folia pe timp de ploaie sau iarna, si incarcare electrostatica mica - chiar daca se freaca de folie nu are loc transferul de electroni de la folie la chinga astfel incat durata de viata a celor 2 este mai mare in comparatie cu chinga centura de masina de culoare neagra.
AVANTAJE:
* este mult mai rezistentea decat chinga neagra si rezista mai bine in timp datorita culorii deschise
* isi pastreaza forma si culoarea, nu se deformeaza
* nu se sifoneaza usor si rezista la tempertauri extreme
* nu zgarie si nu deranjeaza folia
* absorb mai putina umiditate asfel rezista mai bine in timp